Banana Cupcakes

Dagen har tillbringat i köket. Med en febrig lillskrutta för andra dagen satte rastlösheten in.

Det har bakats cupcakes, mjölkchokladtårta och gjort en delikat pat thai till middag.

Och fan i mig,( jag är inte personen som svär, eller jo, men inte i skrift, då är jag väldigt korekt och präktig :)) vad gott det blev. Var precis och slickade i mig lite frostig och jag njuter fortfarande. Lyckade perfekt med allt! Inte ofta man har sådana dagar.

Här kommer receptet på cupcakesen.


Något i sötaste laget, men gud så goda!

Banana cupcakes, ca 18 st små


3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
125 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
2 ägg
1/2 dl creme fraiche
2 stora eller 3 små mogna bananer, mosade


Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål. I en annan skål vispar du smör, socker och sirap pösigt. Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Tillsätt creme fraiche, de torra ingredienserna och de mosade bananerna. Vispa bara tills det precis blandats, inte mer. Låt smeten vila i kylskåpet i minst 30 minuter. Fördela smeten jämnt i formarna, grädda i 25 minuter i 200°C.

Jag ändrade så klart lite, hade varken creme fraïche eller farin socker så tog råsocker och matlagningsyohurt, det går lika bra.

Nutellafrosting:

50 g mjukt smör
100 g färskost (philadelphia)
2 dl mjuk nutella
2 dl florsocker

Blanda ihop allt till en jämn smet. Låt eventuellt stelna lite i kyl innan du spritsar eller brer på.


Enjoy!



 

 


Söndagsstek

Jag gillar klassisk söndagsmat, sånt som jag själv fick när jag var liten. Stek, grytor eller helstekt fågel med potatis, god sås och grönsaker. Och det gäller ju att passa på, inte många dagar i veckan man har tid att stå vid spisen i flera timmar.

I söndags blev det just stek, på fläskkarré.
Steken bryntes, hackade äpple, lök och palsternacka att ha i formen sen slog jag på vatten + fond. In i ugnen på 170 grader i 2 timmar och den är klar.



Kokt potatis, gräddsås gjord på skyn och glaserade brysselkål


Frukostmacka

Dagens viktigaste mål, frukosten ska man inte slarva med. I lördags smaskade vi i oss dessa goda mackor på tåget. Hamburgarmackor som lillan kallar dem.


Källarröktskinka, brie, sallad och gurka


Skaldjur och tapas


Bild lånad från Allt om Mat

I helgen väntar en liten visit i Göteborg för oss.
Och inget besök är komplett utan minst ett frukostbesök på det här stället. Bästa räkmackan i stada helt enkelt!
 Och kvällstid blir det tapas. Helt klart en liten undangömd pärla.


Spaghetti och köttfärssås

Jag brukar inte göra spagetti och köttfärssås särskilt ofta, det är min mans jobb. Hans paradrätt. Typ det ända han kan göra..
Men efter en överhoppad lunch orkade jag inte vänta tills han kom hem och slängde ihop själv. Jag fick väl inte stående ovationer precis för:
1) Jag hade creme fraîche i
2) I ett svagt ögonblick blivit snål och köpt billiga burktomater.

(Alltså de hade kampanj och 3 burkar kostade 10 kr. Och det tog emot liksom emot, att köpa 3 för nästan 30 kr. Men, man får vad man betalar för och jag ska komma ihåg det nästa gång snålheten sätter in. Ja, försöka i alla fall. Hur gör ni? Köper kvalité för mer pengar eller suger det i snåltarmen då och då?)

Men, det gick att äta!


En enkel sallad med fetaost är ett måste till detta, i mitt tycke i alla fall.

Sweet for my sweet

Min man ÄLSKAR plopp. Favoritgodiset. Så när man springer på det här, en dag som denna kan man ju inte låta bli!


Hjärtan



Idag bjöds det på fina (och goda!) kärlekskakor av våra duktiga elever.
Happy Valentines day!


All in

I förra veckan fick jag hem en broschyr från Coop med bästa festivalmaten. Förra lördagen var vi borta men igår var det dags att prova på receptet som genast tilltalade mig när jag öppnade den lilla broschyren: Taco De Luxe. Och det är jag inte ensam om, sett på flera ställen på nätet att det provats. Och jag måste säga - Gudomligt gott!
Jag kommer aldrig mer äta "vanliga" tacos.
Modifierade dock receptet en del, orkade inte gå och handla och jag hade inte allt hemma. Men det blev som sagt supergott ändå!



Är det schlager så är det. Så vi gick all in och dukade med silver och tulpaner till våra festivatacos.





Macaroons


Jag, precis som de flesta andra, har blivit lite besatt av de utsöka som godbitarna med len fyllning och frasig maräng.  Det tänkte jag och dottern ge oss på idag. Och jag kan nog nästan garantera att de INTE kommer att vara lika fina som dessa.

Morgon, middag, kväll

Min matdag i bilder!


Riktigt goda, krispiga frallor och en kopp blåbärste.


Rödbetsbiff, klyftpotatis, kesodressing med chili och vitlök och rivna morötter.



Klassiska, hederliga pannbiffar med lök, mos och gräddsås. 
(Hade hunnit ta ett par tuggor innan kameran åkte fram)


Har ni någonsin undrat vad lärare gör på studiedagar?


De äter sånt här!


Idag har det bakats. Som bara den. När 150 lärare ska sitta och lära sig använda (läs: leka med) ipad som de fått så måste de ju ha når gott till kaffet. Och japp, det är sådant skolan lägger pengarna på.


Men jag klagar inte, jag fick leka med en leksak mer i min smak. Kitchen Aiden. Jösses vad kul jag hade!


Snabb och långsam Chili



Förra veckan, när inspirationen tröt, rotade jag igenom frys, kyl och skafferi på jakt efter något snabbt att äta till middag. Resultatet med en väldigt snabblagad Chili con Carne. Slängde i lite av vad jag hade hemma, köttfärs, vita böner, majs bla. Till det lite stekt blandsvamp, en klick creme fraîche och baguette med örtsmör.

Ikväll blir det långsam Chili.


Glasstårta



Herrejösses vilken godbit! Surfade runt på lite bloggar och trillade över det här receptet från Linneas skafferi.
Det måste provas snart. Snabbt. Kanske till och med nu.


Marängswiss



En dessert jag skulle kunna äta varje vecka är denna. Jag menar, what's not to like?
Receptet hittar ni här


Födelsedag



På fredag har vi ett födelsedagsbarn här hemma.
När jag var liten fick man alltid välja vad man ville äta på sin födelsedag, och det kör vi fortfarande med.
Valet denna gången föll på baconlindad kycklingfilé och potatisgratäng. Och inte vilken gratäng som helst, min underbart goda gräddiga purjolök och potatisgratäng blev totalratad och det skulle vara en köpevariant. "Ingen sån med lök och skit", och det är ett direkt citat. Där ser man minsann, så uppskattat det är med hemlagad mat.

Men är det födelsedag så är det, his wish is my comand så köpegratäng it is!

(Och på ett sätt är det väl lite skönt, det sparar mig mycket tid i köket att slippa skala och hacka)

RSS 2.0