Banana Cupcakes
Dagen har tillbringat i köket. Med en febrig lillskrutta för andra dagen satte rastlösheten in.
Det har bakats cupcakes, mjölkchokladtårta och gjort en delikat pat thai till middag.
Och fan i mig,( jag är inte personen som svär, eller jo, men inte i skrift, då är jag väldigt korekt och präktig :)) vad gott det blev. Var precis och slickade i mig lite frostig och jag njuter fortfarande. Lyckade perfekt med allt! Inte ofta man har sådana dagar.
Här kommer receptet på cupcakesen.
Något i sötaste laget, men gud så goda!
Banana cupcakes, ca 18 st små
3 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver 1 tsk kanel 125 g rumsvarmt smör 1 1/2 dl strösocker 1/2 dl ljus sirap 2 ägg 1/2 dl creme fraiche 2 stora eller 3 små mogna bananer, mosade Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål. I en annan skål vispar du smör, socker och sirap pösigt. Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Tillsätt creme fraiche, de torra ingredienserna och de mosade bananerna. Vispa bara tills det precis blandats, inte mer. Låt smeten vila i kylskåpet i minst 30 minuter. Fördela smeten jämnt i formarna, grädda i 25 minuter i 200°C. Jag ändrade så klart lite, hade varken creme fraïche eller farin socker så tog råsocker och matlagningsyohurt, det går lika bra. Nutellafrosting: 50 g mjukt smör 100 g färskost (philadelphia) 2 dl mjuk nutella 2 dl florsocker Blanda ihop allt till en jämn smet. Låt eventuellt stelna lite i kyl innan du spritsar eller brer på. Enjoy! |
Här ser du alla mina avtryck
Skrivet av: Mary
Sv; Klart du ska prova att göra klubborna ;) Inte svårt alls..det är bara at köra!
Trackback