Ny början

Jag har bloggat förr. Både en och två gånger.
Men livet och lusten har kommit, och gått men tänkte nu göra ett ärligt försök till att hålla den här vid liv. Jag vill ju blogga, det är ett kul sätt att ventilera och jag tycker själv att jag har något att säga. Det är väl ändå det viktigaste..

Och eftersom detta är en matblogg är det väl lika bra att sätta igång direkt.

I brist på bilder från fredagsmiddagen igår bjuder jag på ett recept från förra veckan, närmare bestämt från i söndags.

Chocolate chip cookies:

300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)

Smält smöret.
Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker.
Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt.
Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor boll, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen.
Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter.



Jag provade första plåten i vanlig ugn, den andra i varmluft och får nog säga att varmluften är att föredra.
Hur blev kakorna då? 



Jo, jag har faktiskt smakat bättre! De blev för torra för min smak, och flöt inte ut och blev platta och sega.
De gick naturligtvis att att äta men nästa gång, då provar jag nog Leilas recept i stället.

Här ser du alla mina avtryck

Lämna ditt avtryck här:

Namn:
Spara info?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Avtrycket:

Trackback
RSS 2.0